Så göra vi när vi tvättar våra kläder...

Idag är jag och småpojkarna hos min pappa och tvättar. Har MÄNGDER med tvätt, men ingen maskin, den är sönder! Vi ska fixa en ny, men jag är snål och vill vänta till mellandagsrean, inbillar mig att jag kan få mer maskin för pengarna. Jag drömmer om en större maskin...

Idag var Johanna krånglig igen med påklädningen, så dom blev en kvart försenade. Vilket innebär att min man kommer försent till jobbet. Vi kommer nu sätta hårt mot hårt, krånglar hon så får hon inte följa med till dagis, man kan inte komma sent varje dag! Börjar hon bli sexårstrotsig månne? Hon fyller ju i februari. Och så har man en treårstrotsig pojke, som säger nej sjuttielva gånger om dagen. Det är underbart med småbarn!
Det där med trotsperioder vet jag förresten inte om jag håller med om riktigt. Ja, att dom blir MER trotsiga vissa perioder, annars är dom ju rätt allmänt trotsiga, särskilt mot sina föräldrar. Tycker det är svårt det där. Jag menar, hur sätter man bäst gränsen? Det får ju inte bli för mycket trots, samtidigt ska dom lära sig att stå på egna ben och ta för sig här i livet. Finns det ingen steg-för-steg bok för sånt här?

Imorgon styr vi kosan uppåt Kungens Kurva. Vi ska leverera en kaninhane, sen ska vi köpa höhäckar och matskålar åt kaninerna på IKEA. Dom har jättebra korgar för det, du kan se på den här bilden där Isak och Sanduddens Abbe är med hur dom ser ut. Matskålen kommer också från IKEA, dom kostar 2 kr styck där!


Kommentarer
Postat av: Gunnel

Jag hörde här om dagen om en mamma som gav sina barn alternativet: vill du sätta på dig mössan eller strumporna först (ungefär)? Då hade barnet i alla fall ett val att göra och det gick i alla fall smidigare för henne på morgonen.

2008-11-26 @ 14:29:29
Postat av: Linda

Har ingen aning om det funkar, man kan ju alltid försöka. Jag har hört tvärtom råd också.



Jag har gett min man (som är den som går upp med dom o sen skjutsar dom) rådet att dom ska klä på sig innan det blir nån frukost, och till frukost göra i ordning smörgås och hälla upp ett glas mjölk så det inte drar ut en massa på tiden (sen får dom givetvis mer om dom är hungriga, men det är en start). Men det verkar inte fungera iaf.



Man får försöka göra det bästa utifrån det egna barnet, men det är inte lätt att hitta den där gyllene medelvägen... Kanske behövs det en konsekvens för att hon ska förstå att det kan inte fortsätta i samma stil på morgonen? Hon sitter inte i sjön direkt eftersom jag ändå är hemma, däremot missar hon något som hade varit väldigt roligt.



Jag vet inte..

2008-11-26 @ 15:25:04
Postat av: Anna

Kungens kurva :) Då är ni i mina jobbtrakter :)

2008-11-26 @ 21:00:04
URL: http://liillan.blogg.se/
Postat av: Therese

Så söt!

2008-11-26 @ 21:09:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0