Halloween

Kallt     Regn    Blött     Grått

Och jag är trött! Kom inte i säng förrän kl två inatt! Herregud, jag orkar inte med det här livet. Funderar på att emigrera som Bertil Enstöring i Skrotnisse och hans vänner..

Igår var jag duktig o skrev matsedel, sen handlade vi så nu har vi mat fram till barnbidraget, lite småsaker man behöver komplettera med såsom mjölk o grönsaker (färskvaror), men i det stora hela så. Vi blev försenade pga vissa omständigheter jag inte orkar nämna så när vi var färdiga i kassan började dom släcka ner butiken! Ica Maxi stänger vid 22 *host*

Annars försöker jag komma ikapp med disk och tvätt. Inte lätt när alla bara fyller på vartefter!

Hur var helgen?


Halloween ska firas med lite god mat, morotskaka, andra kakor o glass. Köpte ett partyset med hattar, muggar, tallrikar, duk och tutor som vi ska ta fram, blir nog lagom festligt för barnen. Dom är lite för små för att vilja klä ut sig till monster, den dagen kommer nog i sinom tid. Dessutom kan man ju kalla dom för små monster emellanåt, där behövs ingen utklädnad..

TREVLIG HELG ALLIHOP!!! Ta det lugnt..


Jag fryser idag!

Eldar både järnspisen och öppna spisen, men befinner mig inlindad i täcket iaf. Hade hoppats på bättre väder idag, men men, vad gör man åt det? Inte lär det gå att fortsätta på kaninburarna heller idag, dom som måste bli klara snart!

Jag längtar efter mina photopearls, tycker gott dom kan komma nu!

Idag står inget särskilt på agendan. Johanna och Hugo är hemma från dagis den här veckan, höstlov. Tror att kusin Annelie befinner sig hos min svärmor så det blir nog leka av för deras del. Jag har ett tvättberg som inte är av denna värld, säkert tio maskiner, så jag får väl börja beta av den. Plus att här behöver diskas.

Vardagligt grå tråkig tisdag med andra ord!

Carte d'Or Fever for chocolate




KÖP DEN, ÄT DEN OCH NJUUUUUT, DEN ÄR SÅ VANSINNIGT GOD!!!!

Söndag kväll

En timma kvar av detta dygnet, som faktiskt varat 24 timmar redan!

Börjar med en länk

http://www.erikvilde.se



Sköna visor! Han ser ut som en blandning mellan Bob Marley och Henke Larsson =)

Helgen har varit tuff! Igår åkte jag från Södertälje Syd ända ner till Höör i skåne och tillbaka! Hämtade fem(!) kaniner, två ska jag ha själv. Resan gick bra om man bortser från tilltagande förkylning och surfi**an till tågvärd. Det började redan i Hässleholm när jag klev på tåget. Hade mina kaniner i tre transportburar, två normalstora och en liten. Den lilla höll jag i handen, de andra hade jag spänt fast på en bagagekärra. Allt för att det skulle gå smidigt på och av tåget. Väl inne på tåget var det fullt.se. Ingen hade brytt sig om att stapla upp sitt bagage så att ställa min kärra där var ingen idé. Ute i "entrén" där man kliver på tåget stod redan en barnvagn. Inte kunde jag gå till någon annan vagn heller, hade ju djur med mig.
Hursomhelst, frågar vänligt tågvärden hur jag ska göra med mitt bagage och då blir hon jättesur! Jag skulle minsann ha tänkt på det här o beställt en extra platsbiljett, man får inte ha hur mycket bagage som helst. Att både barnvagnen och några av väskorna var större var visst inte samma sak. "Man tar inte med sig tio ungar utan att beställa platsbiljetter" sa hon. Jag hade inga barn med mig! Jag hade bagage som alla andra. Jag fick ha kärran stå ute vid dörren, men jag var tvungen att i god tid innan folk börjat ställa sig, vid varje station flytta på kärran så den inte stod i vägen. För jag fick inte orsaka några förseningar, det finns anslutningståg bla bla bla... Det lät som allt i denna värld var mitt fel!
Jag löste detta själv med att ställa barnvagnen närmare högerdörren och fick då plats med min kärra, avstigningarna skedde normalt på vänster sida. I Norrköping var det avstigning på höger sida, då gick jag dit och flyttade på min kärra. Sen skulle jag försöka flytta barnvagnen, då kom hon sur som en citron o sa åt mig att inte stå i vägen! Nänä, förlåt för att jag försöker hjälpa till så folk kommer förbi, men det är tydligen lättare att komma förbi en barnvagn än min bagagekärra för barnvagnen stod uppenbarligen inte i vägen.
När jag skulle kliva av i Södertälje tog jag bagagekärran i ena anden och transportburen i andra, trappan på tåg är brant och jag är lite yrslig av mig och mådde dessutom dåligt för nu började jag bli rejält förkyld. Tar ett steg i taget, men kliver stadigt neråt, då går hon bakom mig o säger "nu får du väl ta och skynda dig!" Hon kunde väl ha hjälpt mig ist! Förresten åkte de inte iväg på stört, det klev av folk bakom mig som rökte! Fast tåget snart var framme i Stockholm. Dom som rökte gnällde hon inte på!
Ska maila SJ om detta, hon ska inte komma undan. Jag känner mig riktigt dåligt behandlad!

Idag har jag uppdaterat föreningens hemsida, jag har även städat hos kaninerna. Satte in Yrian hos Loke, hoppas det blir små ninisar där! Blåsippa fick en kull på sex ungar i fredags, men hon hade inte bäddat ner dom så dom frös ihjäl =( Nu är det andra kullen på rad hon misslyckas med, hon får en chans till våren, sköter hon sig inte då så kommer hon inte gå vidare inom genbanksarbetet.

Godnatt med er!

Fredag fredag fredag...

"Ajajaj partajajaj det är toppen med partaj. Vin och brudar och rajraj, åh partaj..."

Nä, här blir inget partaj. Måste förbereda mig för morgonens resa, ska ta tåget ända ner till Höör i skåne och hämta kaniner. En hel dag med bara mig själv, ska ta med pocketböcker och lite gottis o bara vara! Med mig upp kommer jag sen ha minst fyra kaniner, antagligen fem... Ska ha med en bagagekärra, alla kaniner måste ha sin egen transportbur/kartong, annars blir det antingen slagsmål eller ungar =)

Barnen tittar på Shrek. De ska sova hos farmor i natt, vi måste åka tidigt imorgon så jag hinner med tåget.

Idag har Diana jagat en fågel på verandan, en liten blåmes. Den levde när jag kom ut, men det ser ut som den brutit vingen. Jag har satt den i en kartong där den får sitta tills imorgon, har den inte blivit bättre så får vi lov att avliva den, det är ju synd om den.. Håll tummarna!

Igår var jag på dagis med barnen. Hade tänkt stanna så jag hann se Johanna ha gymnastik, men Hugo ville att jag skulle titta på honom också så jag fick stanna längre. De ser ut att ha så roligt! Kollade in pojkarna som Hugo tycker är dumma mot honom, de for runt som jehun och lekte vilda lekar, lyssnade inte på fröknarna. Enligt dom så vill inte Hugo leka deras vilda lekar, och det är där konflikten uppstår. Jag ska hålla koll på det hela framöver... Annars är det inga problem!

Till sist, guuud vad trött jag är!

Photopearls

Vad gör jag uppe, jag som ska till dagis imorgon?! Har "uppföljningssamtal" kl 8.30, fattar det som att vara nån form av kvartssamtal. Blir säkert trevligt förutom det faktum att jag måste gå upp tidigt.
Sen kommer far min o snickrar kaninburar OM inte slåttergubben kommer och ska göra ensilagebollar åt honom, då måste han stanna hemma. Hoppas inte slåttergubben kommer, för på lördag ska jag åka till skåne och hämta minst två kaniner, och jag vet inte vart jag ska göra av dom...

Hugo har en bästa kompis på dagis som heter Isabell. Jag frågade honom idag om han skulle gifta sig med Isabell (fniss fniss). Nej, jag ska ju gifta mig med Johanna! sa han då. Men man gifter sig inte med sin syster Hugo. Varför då sa han med trulig mun, jag vill ju! Dom är gulliga!

Nåt som är tråkigt med dagiset är att två av killarna på avdelningen är dumma mot Hugo. De säger tydligen dumma saker och knuffar omkull honom när han försöker gå förbi. Ska ta upp detta imorgon, herregud, han har inte ens börjat skolan och mobbingen har redan börjat!


Beställde photopearls igår, ska bli skiiitkul att prova på!!!

Nä, nu ska jag börja dra mig mot sängen.. Natti natti


Tisdag kväll

Idag var Johanna och Hugo på dagis, Isak på BVC och Malte o jag var hemma. Vi passade på att baka en sockerkaka, den blev jättegod!
Isak gick det inget vidare för, han skulle till läkare, mätas och vägas o sånt. Problemet är att han han vill ha sina kläder på sig, ännu mer när man är bland främmande människor, och nere på BVC började dom med att väga honom, nakenvikt.. Klyftigt! Resten av besöket vägrade han allting, så det blir ett nytt besök. Dessutom klagade de som vanligt på vikt- och längdkurvorna, det gör dom alltid. Antingen är de för tjocka eller för smala. Den här ggn var det det sista. GRRRR!!!!!
Vill byta BVC!

Gässen har börjat bli folkilskna, de nyps om man kommer för nära. Hunden fick ett nyp i baken idag, det såg lite kul ut för hon såg väldigt dum ut! Men att de nöp Johanna igår tycker jag inte om! Vi får se vad jag gör.. Munkorg för gäss kanske =)

Dagens stora lättnad: föreningens hemsida är ÄNTLIGEN klar!

Klockan är halvelva

Alla sover utom jag, precis som vanligt. Ingen idé att lägga sig ännu, slutar ändå bara med att jag går upp igen. Funderar på om jag kanske skulle släppa datorn o titta på film i stället? Djuren är ju klara och inget som jag vill hugga tag i direkt. Frågan är bara vad jag ska titta på.. Här finns mest barnfilmer. Inget ont med dom men ibland vill man ju vara vuxen.

Nu är föreningens hemsida i stort sett färdig. Skönt! Så kan jag koncentrera mig på annat ett tag, kanske uppdatera min egen hemsida?


Mmmm.. tårta är gottis!

Har just ätit av våran stora fina gräddtårta med marsan-, banan- och syltfyllning =)

Barnen undrade varför den mosade bananen var mörk. Jag förklarade att det händer så med banan, det blir så med äpple och potatis också. För i luften finns små ämnen som är så små att man inte kan se dom, och dom reagerar med äpplet eller bananen och gör att det blir brunt. Då säger Hugo: "men vet du mamma, en dag när jag var ute såg jag ett jättestort ämne" och sen måttade han till med tummen och pekfingret. Sen pratade vi om grädde och då sa jag att vissa tycker jättemycket om grädde medans vissa tycker inte så mycket om grädde. Då sa Hugo: "Jag tycker om grädde, men jag är inte vissa.
Hehe, dom små liven är roliga..

Idag fryser jag. Inget vidare väder ute, ska försöka pallra mig ut i eftermiddag och göra nåt åt hönshuset. Behöver klippa kaninernas klor också, bara jag hittar klotången. Den har alltid en förmåga att få fötter..

Så då så

Nu har kaniner och marsvin det lite drägligt. De små marsvinen fick flytta till egen låda, de knorrade en del över det men jag antar att de vänjer sig. Skulle gärna låta dom gå ihop med mammorna lite längre eftersom det är tre honor, men det blir trångt med fem marsvin i samma låda.
Pappa har lagt grunden för de nya burarna, men sen tog spiken slut. Vi gick istället in och fikade och tittade på fåret Shaun. Bara för gubben att införskaffa mer spik imorgon.

Igår i samband med IKEA-resan hade vi med oss gotlandshanen Teddy som skulle till Torekällberget och förhoppningsvis vänslas med en av deras honor. Som tack för att dom får låna honom ska jag få en kaninunge från en befintlig kull, fick hålla i den, en liten vit/svart japantecknad söting på 3½ vecka! Tänk att de är så rara de små liven! Hoppas nu att min Blåsippa är dräktig igen, hon misslyckades med sin förra kull så hon har gått med ovan nämnda Teddy ett tag. Håll tummarna!

Nästa helg ska jag åka ner till Höör i skåne och hämta en svart hane, det ska bli spännande. Även det en gottis.

Nu ska jag försöka snickra lite hemsida, har Bröderna Bus här men de kanske kan titta på film ett tag.

Godmorgon!

Eller nåt. Dagens väckarklocka var Malte som kom med en back lego som han tömde bredvid sängen =X Sen kom dom en efter en och vill väcka oss, lika bra att ge upp.
Har nog sovit rätt bra i natt, var galet trött igår eftersom jag sov knappt nånting igår natt. Bra det, på dagens schema står:
*Pappa kommer och ska hjälpa oss med att bygga fler kaninburar
*Johanna och Hugo ska på kalas. Måste innan det slå in deras present, fixa kläder och göra Johannas hår.
*Packa upp IKEA-grejorna som jag inte orkade göra nåt åt igår.
*Städning hos marsvin och kaniner.
*Hemsidesnickeri

Bara att klä på sig och sätta igång va?

Nu är det bara huvet kvar, som dundrar och far..

Blää sicken dag! Megaont i nacken och huvudet, trött trött trött, bara önskar att barnen kan somna så ska jag också nana kudde!

På IKEA handlade jag:
Dricksglas
Backar som barnen kan ha grejor i
En större låda som jag ska ha som underrede till en fågelbur =)
Lakan till barnen
Tavlor till barnen
Matskålar till kaninerna
Förvaringslådor
Presentpapper och snören
Ljusstake som man hänger på väggen
Skärbräden och stekspade
Lampa

Nåt vi inte hittade var en hylla till sovrummet. Verkar vara dåligt med hyllor som är 50 reda på IKEA. Det blir bakläxa för Kamprad!

Sen var jag inne på djuraffären, Toys `r us, onoff och Citygross. Undra på att man är trött?


Klockan är tre...på natten!!!

Gaah, kan inte sova! Och vi som ska åka i skaplig tid imorgon. Hjälp! Vet inte hur det är fatt, känner mig inte trött! Och så har jag ont i vänsterfoten, misstänker att det är nåt i ryggen som går ända ner dit. Råg i ryggen kanske?
Uppepå allt så har vi en liten råtta som sitter i väggen och knaprar. Katterna sköter inte sitt jobb!

Nä, ska nog lägga mig med en riktigt tråkig bok, då kanske jag slocknar...

Mellan himmel och pannkaka

Nu sitter jag här, passar på medans ungarna tittar på film. Fåret Shaun blev det idag, en av mina favoriter =) Isak däremot var inte alls fascinerad, han vill bara titta på Pippi Långstrump. Så är det alltid när man ska sätta på en film, alltid är det nån som är sur för att han/hon vill titta på nåt annat. Men det brukar lägga sig rätt snart, så det är bara att uthärda!

Idag blev det pannkakor och plättar till lunch, med grädde och sylt uppå! Riktigt festligt med andra ord, och slut tog det.. Diana våran hund åt upp den sista pannkakshalvan.

Kattfan pissade på mitt täcke. Ungarna hade haft ner det på golvet och då gjorde hon slag i saken *suck*. Behöver jag säga att hon åkte ut med en förskräcklig fart?

I morgon ska vi till Ikea o ta en runda. Skulle tippa att det är ganska lugnt där med tanke på att inte ens barnbidragen har hunnit ut till folk. Ska inte göra några stora affärer, lite småplock bara. Glasen tex är nästan slut, de tenderar att gå sönder vartefter. Tänkte ta en sväng i zooaffären de har i Kungens Kurva. o så måste vi köpa presenter till tjejen vars kalas Johanna och Hugo ska på. Det blir på söndag det.

Tillsist, dagens citat kommer från Hugo, en stund efter han hade ramlat: "Det blev ett jättelitet sår som man inte ser, o det blöder känner jag, men det är så lite att det inte syns"

Är detta verkligen nåt för mig?

Jag som aldrig skulle blogga! Just för att jag alltid har varit fullkomligt hopplös på att skriva dagbok eller föra anteckningar. Men men..

Sitter bredvid barnen vid TV:n, de tittar på Kalle och chokladfabriken. Eller ja, Johanna och Hugo tittar, Isak sover och Malte hjälper sin pappa i köket med att göra chokladpudding (givetvis blev vi sugna)
Jag har alltså fyra små bus, Johanna är äldst med sina 5½år, sen kommer grabbarna i fallande ålder. Isak är minst, han är 1½år. Hur orkar hon med fyra så små barn undrar du säkert, det måste vara skitjobbigt.. Ja det är det! Men det är också fantastiskt roligt!

Uppepå barnen har jag en massa djur, ett helt zoo enligt mina bekanta =) Innehar genbank för gotlandskaniner och svensk gul anka. Har även en del andra kaniner, rexmarsvin, tamråttor, höns, katter och hund. Just det, glömde gässen! Så jag vet vad jag gör!


Nu ska jag jobba lite med Föreningen Gotlandskaninens hemsida, sen njuta av chokladpudding. Gott gottigottgott!!!


RSS 2.0